לרשות לשיקום האסיר תפקיד משמעותי ביותר בשיקומם של האסירים במדינה. הקטנת המועדות של האסירים המשוחררים תביא לחיזוק החברה הישראלית, ותחסוך למדינה משאבים, שתוכל להפנותם לצרכים אחרים. חיזוק זה אינו מתבטא רק בשיקומם של האסירים והפחתת אחוז המועדות, אלא בהחזרתם למעגל התפקוד והעבודה ע"י השקעת משאבים מתאימים בהכשרתם והשמתם במקומות תעסוקה מתאימים.
אי מברך על שיתוף הפעולה שנבנה בין הרשות לשיקום האסיר ובין שב"ס ועל עיגון נושא הרצף השיקומי-טיפולי מהטיפול ע"י שב"ס בכלא ועד השיקום בקהילה באמצעות עובדי הרשות לשיקום האסיר. רצף כזה ותיאום בין הגופים העוסקים בשיקום הם הערובה לניצול יעיל של משאבי המדינה והבטחת התשואה המקסימאלית להפחתת אחוז חזרתם של האסירים המשוחררים לכלא.
החזון החדש של הרשות שם דגש מרכזי על הקהילה ועל שיקום האסיר המשוחרר בקהילה. אנו פועלים במרץ לחיזוק הקשר עם הרשויות המקומיות בארץ ולגיוס משאבים נוספים להרחבת מעני השיקום בקהילה, תוך מתן דגש מיוחד לתוכניות הכשרה ותעסוקה.
הרשות לשיקום האסיר אמורה לבצע מטלות, מתוקף תפקידה עפ"י חוק, אשר עלותם נאמדת בעשרות מיליוני ₪, בתקציבה הדל, שמגיע לארבעה עשר מליון ₪ בלבד. אנו מגבים את הנהלת הרשות במאמציה לפתח כלים לגיוס משאבים לצמצום הפערים הללו. לאור זאת, אני רואה חשיבות רבה בהעלאת המודעות הציבורית לעשייה העניפה המתבצעת התחום שיקום האסיר, עשייה שעד היום לא זכתה להכרה ולפרסום הראויים.
אין ספק שעשייה נכונה ושילוב כוחות רעננים ומקצועיים יכולים להצעיד את הרשות לשיקום האסיר קדימה, לקראת השגת יעדים אלו. חברי המועצה ואני מחוייבים להגשמת היעדים והמטרות אשר הצבנו לעצמנו, וניתן את הרוח הגבית והתמיכה המלאה להנהלה והעובדים על מנת להגשים יעדים אלו.